CUINA

Recepta de cuina, Com es fa – Peus de porc amb botifarra de perol

Ingredients:

  • Un peu de porc per persona tallat per la meitat al llarg
  • Una botifarra de perol
  • Dues cebes
  • Una branca d’api
  • Dues fulles de llorer
  • 2 tomàquets madurs
  • Una copa de conyac
  • Sal, pebre negra i oli d’oliva verge extra.

Per la picada:

  • Pinyons, alls, julivert, safrà, una torrada de pa, 10 avellanes i una peça de xocolata negra.

Preparació:

En una olla de pressió, bullim els peus de porc durant una hora, amb aigua, una ceba, l’api, la fulla de llorer, sal i una mica d’oli. Reservem els peus, colem el brou i el deixem bullir destapat fins que es redueixi.

En una paella amb una mica d’oli fem un sofregit amb una ceba tallada ben petita i un pessic de sal, quan sigui rossa afegim els tomàquets ratllats i deixem que es vagi fent a foc lent.

Incorporem la botifarra de perol desfeta, donem un parell de voltes perquè s’integri bé amb el sofregit. Deixem uns talls de botifarra sencers per acompanyar el plat.

Posem els peus de porc en una cassola i aboquem el sofregit pel damunt i una mica del brou que hem reduït.

Fem una picada amb tots els ingredients, afegim una copa de conyac i ho posem a la cassola.

Deixar-ho fent xup-xup, 1/2 hora aproximadament.

Tags: peus de porc

Notícies semblants: