Sabeu on era el primer hipermercat que es va fer a l’Estat espanyol?

El primer hipermercat

Els hipermercats sorgeixen a França l’any 1963, de la mà de Carrefour. Era una innovació en la forma de comprar, passaven de ser atesos per dependents a l’autoservei i fer el pagament conjunt en una caixa, de comprar en petites botigues a comprar en una gran superfície on trobaven de tot i amb la facilitat d’un gran aparcament. Era una facilitat per la dona que s’incorporava al món laboral i no tenia temps d’anar a comprar diàriament, així aprofitava els dissabtes per fer la compra.

El primer d’Europa es va construir a Sainte Geneviève des-Bois (Essonne) a l’àrea metropolitana de París.

L’any 1973 Carrefour, es va instal·lar a Catalunya, construint al Prat de Llobregat el primer hipermercat d’Espanya.

La gent començava a anar a comprar i sortien amb els maleters del cotxe plens de productes, compraven per tota la setmana o potser per tot el mes. Donat l’èxit que va tenir, van voler expandir-se a la resta d’Espanya i així, l’any 1976 Carrefour aliant-se amb Simago, van crear la marca PRYCA i a principis dels 80 van canviar el nom de Carrefour pel de PRYCA. Curiosament 20 anys més tard tornarien a canviar.

PRYCA és l’acrònim de preu i qualitat (PR=precio Y CA=calidad). Durant la dècada dels 80 va tenir un gran èxit, poques famílies de Barcelona s’havien resistit a la novetat de comprar en una gran superfície. A la dècada dels 90 es van obrir botigues dins el recinte formant unes galeries comercials i fins i tot va arribar a tenir sales de cinema.

A finals de segle Carrefour es va fusionar amb Continente i tots els hipermercats van passar a portar la marca Carrefour.

Tags: Pryca

Notícies semblants: