Recepta de Cuina, Com es fa – Pa xopat amb vi i sucre


18
62k shares, 18 points

Pa xopat amb vi i sucre

Els que ja teniu una edat segur que per berenar alguna vegada vàreu tastar el pa amb vi i sucre. És un dels berenars més característics i antics de la cuina catalana i que darrerament s’està perdent, però us convido a tastar-lo, segur que us agrada. Jo el declararia patrimoni immaterial, com la dieta mediterrània.

També era el berenar dels pobres, ja que només calia una llesca de pa, vi i sucre. Molts pastors quan guardaven els ramats, que sempre portaven el pa de pagès i la bóta de vi, ho feien per agafar forces per arribar a la nit a casa.

La recepta és molt senzilla:

Ingredients:

  • Llesques de pa
  • Vi negre
  • Sucre

Preparació:

Xopem les llesques de pa en vi negre fins que quedin ben impregnades, les col·loquem en un plat i aboquem el sucre pel damunt.

I res més a dir, només bon profit.


T'agrada? Compartiex-ho!

18
62k shares, 18 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
126
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
3
Em diverteix
M'agrada M'agrada
38
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
10
m'entristeix
M'interesa M'interesa
10
M'interesa
Em fascina Em fascina
10
Em fascina

4 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Sóc argentí, nét de catalans, de nen la meva mare solia fer-nos aquest berenar de pa, xopat en vi i amb sucre.