CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Pa xopat amb vi i sucre

Pa xopat amb vi i sucre

Els que ja teniu una edat segur que per berenar alguna vegada vàreu tastar el pa amb vi i sucre. És un dels berenars més característics i antics de la cuina catalana i que darrerament s’està perdent, però us convido a tastar-lo, segur que us agrada. Jo el declararia patrimoni immaterial, com la dieta mediterrània.

També era el berenar dels pobres, ja que només calia una llesca de pa, vi i sucre. Molts pastors quan guardaven els ramats, que sempre portaven el pa de pagès i la bóta de vi, ho feien per agafar forces per arribar a la nit a casa.

La recepta és molt senzilla:

Ingredients:

  • Llesques de pa
  • Vi negre
  • Sucre

Preparació:

Xopem les llesques de pa en vi negre fins que quedin ben impregnades, les col·loquem en un plat i aboquem el sucre pel damunt.

I res més a dir, només bon profit.

Tags: pa, Sucre, Vi

Notícies semblants: