Ingredients:
- Una llagosta
- 250 grams de caragols
- Dues cebes
- 1/2 quilo de tomàquets madurs
- Un got de vi ranci
- 1/2 branca de canyella
- Safrà
- Farigola i dues fulles de llorer
- Nou moscada
- Per la picada: 6 avellanes, 6 ametlles, una llesca de pa fregit, 6 grans d’all i una mica de julivert
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentar bé els caragols en vàries aigües i fer-los bullir uns 10 minuts en una olla amb aigua i sal.
En una cassola de fang amb una mica d’oli fer un sofregit amb la ceba tallada ben fina, quan comenci a enrossir-se afegir la llagosta tallada en varius trossos, ofegar-la uns minuts, afegir el vi ranci i deixar que redueixi.
Pelar els tomàquets, treure’ls les llavors, tallar-los a quadrats i afegir-los a la cassola. Assaonar amb sal, pebre negre i nou moscada. Deixar coure uns 4 minuts i afegir els caragols ben escorreguts, una branca de farigola, una mica de julivert i dues fulles de llorer. Deixar coure uns 40 minuts.
Fer una picada amb els alls, una mica de julivert, els fruits secs, el safrà i el pa fregit. Picar tot bé fins que quedi una pasta, afegir una mica de caldo de la cassola i incorporar-la a la llagosta 10 minuts abans d’acabar la cocció.
Servir en la mateixa cassola.