Ingredients:
- Un lluç de palangre tallat a rodanxes
- Una ceba
- Un gra d’all
- Dues cullerades de tomàquet natural triturat
- Una cullerada de farina
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- Safrà
- Pinyons
- Sal i oli d’oliva verge extra
- Fumet de peix.
Ingredients pel fumet de peix:
- Un litre d’aigua
- Una fulla de llorer
- Un got de vi blanc
- Una ceba
- Tres o quatre branques de julivert
- El cap i les espines sobrants del lluç
- Un tros de cap de rap
- Sal.
Preparació:
El primer que fem és fer el fumet, per això posem tots els ingredients en una olla i el fem bullir uns 20 minuts. El colem i el reservem.
Salem les rodanxes de lluç, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli. Les traiem i les deixem en paper absorbent perquè desprenguin l’oli.
En una cassola posem una mica d’oli i fem un sofregit amb la ceba i l’all ben, tot ben picadet. Quan comenci a daurar-se afegim la cullerada de farina, remenem i posem el tomàquet, després de donar-li unes voltes, afegim el safrà i el pebre vermell.
Afegim el fumet de peix a poc a poc, sense parar de remenar perquè la farina no faci grumolls, deixem que redueixi una mica, posem les rodanxes de lluç i uns pinyons pel damunt. Deixem coure tot junt de 7 a 10 minuts.