Recepta de Cuina, Com es fa – Calamar a la planxa


Ingredients:

  • Un calamar gran
  • Dos grans d’all
  • Julivert
  • Una rodanxa de llimona
  • Sal en escames
  • Oli d’oliva verge extra
  • Una mica d’enciam per acompanyar.

Preparació:

Netejar el calamar, sense treure-li la pell, assecar-lo bé amb paper absorbent i fer-li uns talls en un dels costats, sense que arribin a traspassar a l’altre costat.

Posar un rajolí d’oli en una planxa i quan sigui ben calent, posem el calamar per la banda dels talls, quan estigui daurat, donar-li la volta i deixar-lo fer per aquest costat. No s’ha de deixar molta estona, si no quedarà dur, només volta i volta amb el foc molt fort.

Una mica abans d’acabar posem els alls tallats ben petits, una mica de julivert i un cop el traiem posem la sal.

Servir acompanyat d’una mica d’enciam i llimona.