Sabíeu que el germà de Franco va ser diputat per ERC?

Ramon Franco Bahamonde (1896-1938)

Ramon Franco, l’ovella negra de la família, va ser un personatge molt peculiar. Nascut a El Ferrol el 1896, era un aventurer, maçó i republicà.

Es va fer famós i conegut com l’heroi del Plus Ultra, quan va travessar l’atlàntic amb un hidroavió, sortint des de Palos de la Frontera a Huelva i arribant a Buenos Aires. Va ser tota una proesa i un rècord mundial en el món de l’aviació.
Va arribar a conspirar contra la monarquia d’Alfons XIII i la dictadura de Primo de Rivera, fins al punt que en 1930 va robar un avió d’un aeròdrom de Madrid i va amenaçar de volar el Palau Reial, però va acabar exiliat a Portugal.

Amb l’arribada de la II República, torna a Espanya i mentre el seu germà preparava el cop d’estat feixista, ell comença a ficar-se en política, fins que a les eleccions de 28 de juny de 1931, és escollit diputat per la circumscripció de Barcelona a les Corts, pel partit d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Sembla que tot això va ser només una malifeta de joventut, ja que més endavant va acabar unint-se als militars colpistes sota les ordres del seu germà, el dictador.

Va morir en un accident d’aviació l’octubre de 1938, quan suposadament anava a bombardejar València, encara que realment es creu és que el seu objectiu era Barcelona, on s’estava acomiadant a les Brigades Internacionals.

Tags: Franco

Notícies semblants:

Últimes Notícies