Quin oli és més sa, el d’oliva o el de gira-sol?


1
342 shares, 1 point

Quin oli és més sa, el d’oliva o el de gira-sol?

Sempre hem sentit mites i discussions sobre quin oli és el millor, com que el d’oliva és millor per amanir i el de gira-sol per cuinar, temporades que diuen que un és millor que l’altre per la salut, etc.

Deixant de banda el preu, aquí sí que no hi ha discussió, hem de dir que tots dos tenen propietats nutricionals bones, però l’oli d’oliva és millor per cuinar i el de gira-sol, per amanir. La raó és que qualsevol oli exposat a altes temperatures genera elements tòxics, però el d’oliva resisteix millor aquest procés.

Així que per fer fritures millor fem servir el d’oliva i com més verge sigui millor i si fem servir el de gira-sol, com menys l’escalfem millor i no l’hem de reutilitzar mai.

Un altre mite és que per salses com allioli o maionesa és millor el d’oliva, però si fem servir el de gira-sol, donat el seu sabor més suau, sempre potenciarà més el gust dels altres ingredients, el d’oliva moltes vegades emmascararà el mateix gust de la salsa.

Davant d’això, millor utilitzar sempre oli d’oliva, si és verge extra, que és l’extret de la primera premsada en fred, per tant no sotmès a altes temperatures, tant per cuinar com per amanir, millor. Un bon pa amb tomàquet amb un rajolí del millor oli d’oliva verge extra,  no té preu.

I si voleu unes patates fregides més sanes, sense cap mena d’oli, aquí teniu la recepta Patates saludables


T'agrada? Compartiex-ho!

1
342 shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
13
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.