Ingredients:
- Sis ous
- Un pit de pollastre rostit o fet a la planxa
- Sal, pebre negre
- 80 grams de formatge emmental ratllat.
Ingredients per la Beixamel:
- 20 grams de mantega
- 20 grams de farina
- 250 ml. de llet
- Sal i pebre
- Nou moscada
Preparació de la Beixamel:
En una paella, posem la mantega i quan estigui calenta afegim la farina, sense deixar de remenar perquè no faci grumolls. Anem posant la llet a poc a poc, sense parar de remenar. Salpebrem i ratllem una mica de nou moscada. Deixem que es vagi espessint remenant contínuament uns 10 minuts.
Preparació dels ous:
En un cassó amb aigua bullent fem coure els ous de 10 a 12 minuts.
Mentrestant anem picant el pollastre ben petit, com si anéssim a fer croquetes.
Un cop els ous estan freds, els pelem i els tallem per la meitat. Traiem el rovell i l’afegim al pollastre picat, remenem tot bé perquè el rovell es vagi desfent, salpebrem i posem dues o tres cullerades de salsa beixamel, ens ha de quedar una pasta fina i homogènia.
Preparem una safata de forn amb una capa de beixamel i farcim les clares dels ous amb la pasta, els anem col·locant a la safata cap per avall. Posem una capa de beixamel pel damunt i la cobrim amb formatge ratllat.
Ho deixem coure al forn, prèviament escalfat a 180 graus, de 7 a 10 minuts, que quedin ben gratinats.