Ingredients:
- 100 grams de sucre
- 500 ml. d’aigua
- 33 cl. de gasosa de llimona (una llauna de Sprite o Seven up)
- 5 llimes
- 50 grams de menta fresca
- 80 ml de rom blanc
- Una clara d’ou
Preparació:
Ratllem molt fi la pell de dues llimes i les reservem.
En un pot barregem el sucre amb l’aigua i la gasosa i el posem al foc, quan arrenqui el bull, afegim la pell ratllada de les llimes i els fulls de menta, reservant alguna per fer la decoració.
Ho retirem del foc, ho tapem i deixem que es refredi. Quan sigui fred el fiquem a la nevera una hora com a mínim.
El traiem de la nevera i el colem, estrenyent els fulls de la menta perquè deixin tot el seu sabor i les llencem.
Afegim el suc de les llimes, el rom i 5 fulls de menta ben picades. Remenem i el fiquem al congelador, almenys dues hores. El traiem del congelador, el remenem de nou i el tornem a ficar al congelador dues hores més.
Passades les dues hores, el traiem i el piquem amb l’ajuda d’una picadora d’aliments, junt amb la clara d’ou i ho congelem de nou fins que se solidifiqui.
El servim en boles o en un got o copa, acompanyat d’uns fulls de menta, una rodanxa de llima i un rajolí de rom pel damunt.
Aquest sorbet es pot guardar al congelador fins a 3 mesos.