CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Gambes a l’allet i tomàquet

Ingredients:

  • 1/2 quilo de gambes
  • 6 grans d’alls
  • Un bitxo
  • Cibulet
  • Tos tomàquets petits
  • Un raig de vi blanc
  • Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.

Preparació: 

Treure el cap a les gambes i pelar-les. També es pot fer amb gambes congelades i pelades, però gran part de l’èxit d’aquest plat, és que tant si són congelades com fresques, les gambes siguin de bona qualitat.

Pelar els alls i tallar-los a làmines. En una cassola de fang amb una mica d’oli, posar els alls junt amb el bitxo tallat a trossets i deixar que agafi color. Quan ja estigui una mica daurat afegir els tomàquets tallats a trossos grans i remenar.

Salpebrar les gambes i afegir-les a la cassola, remenar una mica i posar un rajolí de vi blanc. Tapar la cassola i deixar fer uns tres minuts. Espolsar una mica de cibulet ben picat pel damunt i remenar de nou, deixar un minut més i tancar el foc.

Tags: Gambes

Notícies semblants: