Ingredients:
- 4 patates mitjanes (una per persona)
- 100 grams de bacallà esqueixat
- Una ceba
- Un gra d’all
- Allioli
- 50 grams de formatge ratllat
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Una hora abans de començar, posar en remull el bacallà, perquè perdi la salaó.
Rentar les patates i bullir-les senceres, sense pelar, en una olla amb aigua i una mica de sal. Depenent de la mida, el temps de cocció pot variar de 15 a 20 minuts, per saber si estan fetes, punxar amb una forquilla i quan estiguin toves, escórrer i deixar refredar.
Mentrestant es fan les patates, preparem un sofregit amb la ceba i l’all tot ben petit.
Un cop les patates estan fredes, les tallem per la meitat al llarg i les buidem deixant només una cassoleta per farcir.
Posem la polpa de les patates que hem buidat al sofregit, remenem i afegim el bacallà esqueixat a trossets, deixem coure uns 3 minuts tot junt fins que ens quedi com un puré de patata.
Farcim les patates amb aquest puré, i amb un pinzell les pintem amb una capa d’allioli, els hi posem una mica de formatge ratllat pel damunt i les gratinem al forn.
Si no us agrada el bacallà, també es poden farcir de pernil dolç, bacon, verdures, o al vostre gust. Es poden servir acompanyades d’un ou escalfat.