CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Lioneses de nata

Ingredients:

  • 125 ml. de llet
  • 125 ml. d’aigua
  • 100 grams de mantega
  • 125 grams de farina
  • 4 ous
  • Un pessic de sal
  • Una cullerada de sucre
  • 1/2 litre de nata per muntar, mínim 35% de matèria grassa
  • 50 grams de sucre per muntar la nata
  • Sucre llustre per decorar.

Preparació:

En un cassó posem la llet, l’aigua, la mantega, una cullerada de sucre i un pessic de sal, ho posem al foc i quan arrenqui el bull, afegim la farina remenant contínuament fins que quedi una massa homogènia i la pasta se separi de les parets del cassó. Ho retirem del foc i ho deixem reposar una mica.

Un cop s’ha refredat, afegim els ous d’un en un, anant remenant perquè la massa quedi ben lligada i la deixem reposar.

Preparem una safata de forn amb paper antiadherent i per fer les lioneses, omplim una mànega de pastisser amb un filtre d’estrella, anem fent muntanyetes i col·locant-les a la safata deixant espai entre elles, ja que en fer-se s’inflen.

Les fiquem al forn, prèviament escalfat a 180 graus i les deixem coure entre 20 i 25 minuts, fins que estiguin daurades i sonin buides per dins. Les traiem del forn i les deixem refredar.

Mentrestant es refreden, podem anar muntant la nata. Per fer una bona nata muntada és molt important que tots els ingredients estiguin molt freds, així que una estona abans fiquem el bol i les varetes de la batedora al congelador, naturalment, la nata l’haurem guardat a la nevera.

Posem la nata en el bol fred i comencem a batre amb les varetes, a velocitat lenta fins que comenci a agafar consistència. Anem afegint el sucre a poc a poc sense deixar de batre. Estarà feta quan aixequem les varetes i veiem que la nata queda enganxada a elles i no cau.

Tallem les lioneses per la meitat, amb unes tisores de punta o un ganivet que talli molt bé, posem una mica de nata en la base de cadascuna i la tapem amb l’altra meitat. Espolsem una mica de sucre llustre pel damunt.

Si no les mengem al moment, les guardem a la nevera.

Tags: lioneses, nata

Notícies semblants: