CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Sopa de tomàquet casolana

Ingredients:

  • Un quilo de tomàquets madurs
  • Un litre i mig d’aigua
  • Una ceba
  • Dos grans d’all
  • Un pebrot vermell que no sigui molt gran
  • Una pastanaga
  • Una cullerada de sucre
  • Unes fulles de menta
  • Dues llesques de pa (opcional)
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Tallem la ceba, els alls, el pebrot i la pastanaga en trossos petits i els posem a sofregir en una paella amb una mica d’oli. Ho hem de fer a foc lent, que es vagi fent a poc a poc.

Mentrestant es fa el sofregit, preparem els tomàquets, els rentem i els hi fem un tall en creu a la base de cada un. En una olla posem el litre i mig d’aigua i quan bulli escaldem els tomàquets, tan sols un minut. Retirem els tomàquets i els pelem.

Salpebrem el sofregit de les verdures i afegim una cullerada de sucre per matar l’agró del tomàquet. Un cop fet el sofregit, afegim els tomàquets tallats a trossos petits. Remenem i ho deixem coure uns 3 o 4 minuts més.

Passar el sofregit a l’olla amb l’aigua on hem escaldat els tomàquets, afegir uns fulls de menta, remenar i quan comenci a arrencar el bull, baixar a foc lent i deixar-ho fer uns 20 minuts. Si voleu, es poden afegir dues llesques de pa perquè la sopa, agafi més consistència.

Un cop feta, la deixem temperar una mica i la batrem per aconseguir una textura cremosa. Servir amb una mica de brots verds pel damunt.

Tags: Sopa, tomàquet

Notícies semblants: