Ingredients:
- Quatre carabassons
- Una cua de rap petita
- 100 grams de gambes pelades
- Una ceba
- Un gra d’all
- Una cullerada de farina
- 1/2 got de llet
- Pa ratllat
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentar els carabassons, tallar-los per la meitat i buidar-los reservant la polpa. Els podem fer allargats o bé en forma de cub. Treure l’espina central de la cua de rap i tallar-la amb unes tisores a trossets petits, també tallarem les gambes de la mateixa manera.
En una olla amb aigua bullent i sal, els fem coure uns 5 minuts, els traiem i els fiquem en un bol amb aigua i gel, per tallar la cocció i que quedin amb un color verd intens.
En una paella amb una mica d’oli, fem un sofregit amb la ceba i l’all, tot trinxat molt petit. Quan la ceba sigui enrossida, afegim la polpa dels carabassons tallada a trossets petits, salpebrem i deixem coure uns 5 minuts.
Un cop fet el sofregit, incorporem el rap i les gambes, remenem i afegim una cullerada de farina i 1/2 got de llet, anem remenant com si féssim una beixamel, rectifiquem de sal i ho deixem coure uns 2 minuts més.
Farcim els carabassons, els posem en una safata de forn i espolsem una mica de pa ratllat pel damunt. Els posem a gratinar al forn, prèviament escalfat a 200 graus, uns 7 o 8 minuts, fins que quedin daurats.