El Cinerama – Barcelona 1958-1986

El Cinerama – Barcelona 1958-1986

El 10 de desembre de 1958 es va inaugurar el primer cinema de Barcelona que projectava amb Cinerama, tècnica que consistia en una triple projecció d’imatges simultànies sobre una pantalla amb format panoràmic.

El local escollit per convertir-se en cinema va ser el Teatre Nou, ubicat en l’avinguda del Paral·lel de la ciutat,  les obres d’adaptació van costar cinc milions de pessetes.

La primera projecció es va fer a les 10,45 de la nit del 10 de desembre de 1958 en una gala benèfica per sufragar les obres del nou “Hospital-Asilo de San Rafael”, a la que van acudir totes les personalitats famoses de la ciutat.

Pel·lícules com “La conquista del Oeste“, “Los diez Mandamientos” i més tard “Star Wars” van ser les més populars durant els anys de vida del Cinerama.

Després de quasi 30 anys de projeccions cinematogràfiques, el Cinerama va oferir la seva darrera pel·lícula, “Zona de guerra”, l’1 de juny de 1986. Una immobiliària va comprar el local que dos anys més tard, el 18 de maig de 1988, va patir un incendi que el va destruir.

Tags: Cinerama

Notícies semblants: