Ingredients:
- 400 grams de bacallà dessalat
- Quatre patates
- Una ceba
- 20 grams de farina
- 20 grams de mantega
- 1/2 litre de llet sencera
- Nou moscada
- Julivert per decorar
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Pelem, rentem i tallem les patates en rodanxes i les fregim sense que arribin a daurar-se, després ja s’acabaran de fer al forn.
Tallem la ceba en juliana i la sofregim una mica, quan comenci a daurar-se afegim el bacallà tallat a tires, remenem i tanquem el gas.
Per preparar la beixamel, en un cassó posem la mantega i quan estigui desfeta afegim la farina remenant contínuament perquè no es facin grumolls, salpebrem, afegim un polsim de nou moscada i aboquem la llet a poc a poc, sense parar de remenar, deixem coure uns cinc minuts.
En una cassola, apta pel forn, col·loquem una base de patates, al damunt el bacallà amb la ceba i aboquem la beixamel per sobre.
Ho gratinem al forn, prèviament escalfat a 180 graus.