CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Bacallà amb patates i beixamel

Ingredients:

  • 400 grams de bacallà dessalat
  • Quatre patates
  • Una ceba
  • 20 grams de farina
  • 20 grams de mantega
  • 1/2 litre de llet sencera
  • Nou moscada
  • Julivert per decorar
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Pelem, rentem i tallem les patates en rodanxes i les fregim sense que arribin a daurar-se, després ja s’acabaran de fer al forn.

Tallem la ceba en juliana i la sofregim una mica, quan comenci a daurar-se afegim el bacallà tallat a tires, remenem i tanquem el gas.

Per preparar la beixamel, en un cassó posem la mantega i quan estigui desfeta afegim la farina remenant contínuament perquè no es facin grumolls, salpebrem, afegim un polsim de nou moscada i aboquem la llet a poc a poc, sense parar de remenar, deixem coure uns cinc minuts.

En una cassola, apta pel forn, col·loquem una base de patates, al damunt el bacallà amb la ceba i aboquem la beixamel per sobre.

Ho gratinem al forn, prèviament escalfat a 180 graus.

Tags: Bacallà, beixamel

Notícies semblants: