Un formatge madurat de cabra ecològic i produït a Catalunya, ha estat escollit el 6è millor formatge del món al World Cheese Awards 2018-2019.
El cap de setmana passat es va celebrar a Bergen (Noruega) el certamen on s’escullen els millors formatges del món i la Formatgeria Mas El Garet de Tona (Barcelona) ha estat reconeguda amb tres premis:
– Medalla Súper Or al formatge madurat de cabra ecològic (6è millor del món)
– Medalla d’Or pel formatge de Pebre
– Medalla de Plata pel formatge Garrotxa.
Quedar sisens entre els 3742 formatges que es van presentar al certamen, més que un mèrit és un reconeixement a la feina ben feta. Com diuen a Mas El Garet, el secret d’un bon formatge comença amb uns bons cultius per alimentar a les cabres, això ens portarà a tenir una bona llet i a partir d’aquí la tècnica i la cura en l’elaboració és primordial per obtenir un bon producte, això és que fan a Mas El Garet.
Llistat dels TOP-16
- Fanaost Ostegården / Norway
- Agour Pur Brebis AOP Ossau Iraty QST International / France
- Helfeit, Brun Geitost, Tinntradisjon, Stordalen Gardsbruk / Norway
- Almnäs Tegel Almnäs Bruk / Sweden
- Riserva del Fondatore Caseificio Il Fiorino / Italy
- Formatge Madurat Formatges Mas El Garet / Catalonia
- Lihmskov Grand Fromage / Denmark
- Taupinette Jousseaume Jousseaume Earl / France
- Baffalo Blu Caseificio Defendi Luigi Srl / Italy
- Caciocavallo Azienda Agricola E Zootecnica Posticchia Sabelli / Italy
- Majorero PDO–Maxorata Semicured Paprika Grupo Ganaderos Fuerteventura / Spain
- Kilembe Belnori Boutique Cheesery / South Africa
- Golden Cross Golden Cross Cheese / UK
- La Reserva Mixed Milk Cheese Aged Queserias Entrepinares / Spain
- Pecorino Gran Riserva del Passatore Romagna Terre / Italy
- Maayan Harod Shirat Roim / Israel
Felicitats Mas El Garet! Si aquest Nadal no us voleu perdre el 6è millor formatge del món a la vostra taula, visiteu la pàgina de: Mas El Garet – Tona