20 anys sense Floquet de Neu – Sabíeu que tenia DNI espanyol?

Tal dia com avui va morir a conseqüència d’una greu malaltia de la pell, el goril·la albí més famós de tot el món, Floquet de Neu. Va arribar a Barcelona, l’any 1967 de la mà del primatòleg Jordi Sabater i Pi que l’havia comprat a uns caçadors de Guinea Equatorial l’any anterior.

Al llarg de la seva vida va tenir 21 fills i molts nets, però cap d’ells amb la característica de l’albinisme. D’ençà que va arribar, els científics no van parar d’investigar les causes del seu albinisme, fins que fa cinc anys un grup d’investigadors de la Universitat Pompeu Fabra, analitzant una mostra de sang guardada, van desxifrar el genoma del goril·la blanc i van arribar a la conclusió que la causa era l’endogàmia (encreuament entre éssers de la mateixa família).

Un dels investigadors va dir que la causa possiblement era que els pares de Floquet de Neu eren oncle i neboda i portadors d’una malaltia que afectava la producció de melanina. Floquet de Neu va morir mitjançant eutanàsia amb 39 anys al lloc on va viure quasi tota la seva vida, al Zoo de Barcelona.

Una curiositat de Floquet de Neu és que tenia DNI espanyol que va ser expedit el 10 de novembre de 1991 amb el nom de Nfumu Ngi, que és el nom que li va posar el caçador que el va capturar a Guinea Equatorial, nom que vol dir Goril·la Blanc en la llengua fang. Quan National Geographic el va treure a la portada de la seva revista amb el nom de Snowflake, que vol dir en angles Floquet de Neu, el primatòleg que el va comprar, Jordi Sabater i Pi va decidir nomenar-lo així.

Descansa en pau, Floquet de Neu, sempre et recordarem.

També us pot interessar:

Sabeu quan va costar Floquet de Neu 👇​ Coneix la seva història

Tags: Floquet de Neu

Notícies semblants: