CUINA

El millor Panettone d’Espanya el fan a Barcelona – Recepta de Panettone casolà.

Si fa uns dies ús parlàvem del millor croissant artesà, ara us parlem del millor Panettone d’Espanya i també el fem a Catalunya.

La pastisseria japonesa Takashi Ochiai, establerta a Barcelona des de l’any 1983 ha estat escollida com la que elabora el millor Panettone de l’estat espanyol.

La gala de la tercera edició del “Concurso Mejor Panettone Artesano de España” es va celebrar a Milà (terra del panettone) i el jurat compost per experts pastissers italians van proclamar campió al Panettone fet per l’equip d’Ochiai, dirigit pel pastisser Jordi Morelló.

Si el voleu tastar, tan sols heu d’anar al carrer Comte d’Urgell, 110 de Barcelona i si el voleu fer a casa, segur que no serà tan bo, però ús deixem la recepta d’un Panettone casolà.

Ingredients: 

  • 125 grams de sucre
  • 125 ml. de llet
  • 40 grams de llevat fresc de forner
  • 100 grams de passes
  • 4 rovells d’ou
  • 1/2 quilo de farina
  • Una cullerada de sucre de vainilla
  • Una llimona
  • 50 grams d’ametlles picades
  • 125 grams de mantega
  • 100 grams de fruita confitada (llimona, taronja)
  • Sal

Preparació:

En una tassa posem la llet, una cullerada de sucre i el llevat esmicolat. Ho tapem i deixem reposar uns 10 minuts perquè el llevat fermenti.

En un bol gran, posem la farina, la resta del sucre, el sucre de vainilla, la raspadura de la llimona, un polsim de sal, els dos rovells d’ou i anem pastant afegint la llet amb el llevat, a poc a poc. Incorporem la mantega desfeta i continuem pastant fins que ens quedi una massa compacta.

Deixem reposar la massa tapada amb un drap 1/2 hora fins que dobli el seu volum.

Incorporem a la massa les passes rentades, les ametlles i les fruites confitades tallades a trossets petits, tornem a pastar per incorporar tots els ingredients i deixem reposar 1/2 hora més.

Posem la massa en un motlle untat amb mantega, escalfem una mica més de mantega i pintem tot el panettone. Amb un ganivet fem un tall perpendicular a la part superior de manera que quedi una creu.

El fem coure al forn, preescalfat a 200 graus, uns 60 minuts. Un cop fet el deixem refredar i ja està a punt per menjar.

Tags: Panettone

Notícies semblants: