CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Ànec rostit

Ingredients:

  • Un ànec net i sencer d’1,5 Kgaproximadament
  • Dues pomes
  • Unes branques de romaní
  • Una llimona
  • 4 grans d’all
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En un bol posem 1/2 got d’oli, els alls aixafats, sal, pebre negre, romaní, la raspadura de la llimona i el seu suc. Ho remenem tot bé i deixem reposar uns 10 minuts a la nevera.

Amb un pinzell de cuina, pintem l’ànec amb l’adob que hem preparat, tant per dins com per fora. El deixem reposar 1/2 hora.

Passada la 1/2 hora, en una paella gran amb una mica d’oli, daurem l’ànec per les dues bandes, no es tracta de coure’l sinó de segellar-lo i que quedi la pell daurada, per dins ja es coura al forn.

Posem l’ànec en una safata i el fiquem al forn, preescalfat a 200 graus. El fem coure 45 minuts. Cada 15 minuts el tornem a pintar amb l’adob que hem preparat.

Tallem les pomes per la meitat, els hi traiem les llavors i les posem al forn junt amb l’ànec, 1/2 hora abans d’acabar la cocció.

Un cop fet ho deixem reposar 1/2 hora dins el forn.

Servim acompanyat d’unes patates cuites senceres, remolatxa i damunt les pomes una mica de melmelada de tomàquets xerri.

Tags: Ànec

Notícies semblants: