Ingredients:
- Un ànec net i sencer d’1,5 Kg. aproximadament
- Dues pomes
- Unes branques de romaní
- Una llimona
- 4 grans d’all
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En un bol posem 1/2 got d’oli, els alls aixafats, sal, pebre negre, romaní, la raspadura de la llimona i el seu suc. Ho remenem tot bé i deixem reposar uns 10 minuts a la nevera.
Amb un pinzell de cuina, pintem l’ànec amb l’adob que hem preparat, tant per dins com per fora. El deixem reposar 1/2 hora.
Passada la 1/2 hora, en una paella gran amb una mica d’oli, daurem l’ànec per les dues bandes, no es tracta de coure’l sinó de segellar-lo i que quedi la pell daurada, per dins ja es coura al forn.
Posem l’ànec en una safata i el fiquem al forn, preescalfat a 200 graus. El fem coure 45 minuts. Cada 15 minuts el tornem a pintar amb l’adob que hem preparat.
Tallem les pomes per la meitat, els hi traiem les llavors i les posem al forn junt amb l’ànec, 1/2 hora abans d’acabar la cocció.
Un cop fet ho deixem reposar 1/2 hora dins el forn.
Servim acompanyat d’unes patates cuites senceres, remolatxa i damunt les pomes una mica de melmelada de tomàquets xerri.