CUINA

Embolcall de tonyina amb arròs, gamba i alvocat.

Ingredients:

  • 250 grams d’arròs bomba
  • Un llom de tonyina vermella d’uns 250 grams
  • 8 gambes vermelles
  • Un alvocat
  • Una ceba tendra
  • Llavors de sèsam
  • Vinagre d’arròs
  • Salsa de soja
  • Pebre negre
  • Sucre
  • Sal

Preparació:

El primer que hem de fer és rentar bé l’arròs perquè perdi el midó. No es tracta de deixar-lo en remull sinó de rentar-lo canviant l’aigua 7 o 8 cops, la primera aigua quedarà una mica blanquinosa, a mesura que anem fent rentats i vagi perdent el midó, veurem que ja va quedant més transparent.

Posem l’arròs en una cassola, el sacsegem i el cobrim amb la mateixa quantitat d’aigua que d’arròs, és a dir 250 ml. d’aigua. El fem coure dos minuts a foc mitjà, després baixem el foc al mínim i el deixem 15 minuts més, sempre amb la cassola tapada. Un cop fet, el deixem reposar 10 minuts més, sense destapar.

Preparem una salsa amb 75 cl. de vinagre d’arròs, 30 grams de sucre i 15 grams de sal, l’aboquem a l’arròs i remenem. El reservem deixant que es refredi del tot.

Netegem el llom de tonyina, traient-li la pell, pelem les gambes i les obrim longitudinalment per la meitat.

Per marinar la tonyina i les gambes, preparem una salsa a base de vinagre d’arròs i salsa de soja a parts iguals, la part verda d’una ceba tendre tallada a rodanxes petites, llavors de sèsam, un polsim de sal i una mica de pebre negre. Fiquem el llom de tonyina i el deixem reposar una hora donant-li la volta de tant en tant, quan faltin 15 minuts afegim les gambes.

Traiem la tonyina i la tallem a làmines, pelem l’alvocat i també el tallem a làmines. Ara ja només queda muntar el plat.

Agafem una mica d’arròs i li donem la forma de croqueta, damunt posem una gamba, una rodanxa d’alvocat i ho emboliquem tot amb una làmina de tonyina.

Tirem pel damunt una mica de la salsa amb les llavors de sèsam i els trossets de ceba.

Tags: Embolcall, Tonyina

Notícies semblants: