Ingredients:
- 250 grams de carn picada de vedella
- 250 grams de carn picada de porc
- 2 grans d’all
- Julivert
- Un ou
- Dues llesques de pa de motlle
- Un got de llet
- Una ceba
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- 4 tomàquets madurs
- Farina
- Sal, sucre, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Posem les llesques de pa en remull amb el got de llet.
En un bol gran posem la carn i la salpebrem, afegim l’all i el julivert ben trinxat, remenem i incorporem l’ou, continuem pastant i al final afegim les llesques de pa escorregudes i ho anem treballant fins que ens quedi una massa compacta amb tots els ingredients ben integrats.
Anem formant pilotetes i passant-les per farina. En una paella amb bastant oli, quan estigui ben calent fregim les mandonguilles i a mesura que es van daurant les anem passant a una cassola.
Colem l’oli (si ens ha quedat molt brut, el canviem) i el tornem a posar a la mateixa paella on fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana i els pebrots a quadrats. Un cop la ceba estigui enrossida, afegim els tomàquets ratllats amb un polsim de sucre per trencar l’acidesa i deixem coure a foc lent uns 10 minuts. Salpebrem, afegim les mandonguilles i deixem fent xup xup 7 o 8 minuts més.