CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Mandonguilles amb samfaina.

Ingredients:

  • 250 grams de carn picada de vedella
  • 250 grams de carn picada de porc
  • 2 grans d’all
  • Julivert
  • Un ou
  • Dues llesques de pa de motlle
  • Un got de llet
  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell
  • 4 tomàquets madurs
  • Farina
  • Sal, sucre, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Posem les llesques de pa en remull amb el got de llet.

En un bol gran posem la carn i la salpebrem, afegim l’all i el julivert ben trinxat, remenem i incorporem l’ou, continuem pastant i al final afegim les llesques de pa escorregudes i ho anem treballant fins que ens quedi una massa compacta amb tots els ingredients ben integrats.

Anem formant pilotetes i passant-les per farina. En una paella amb bastant oli, quan estigui ben calent fregim les mandonguilles i a mesura que es van daurant les anem passant a una cassola.

Colem l’oli (si ens ha quedat molt brut, el canviem) i el tornem a posar a la mateixa paella on fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana i els pebrots a quadrats. Un cop la ceba estigui enrossida, afegim els tomàquets ratllats amb un polsim de sucre per trencar l’acidesa i deixem coure a foc lent uns 10 minuts. Salpebrem, afegim les mandonguilles i deixem fent xup xup 7 o 8 minuts més.

Tags: Mandonguilles, Samfaina

Notícies semblants: