Ingredients:
- 350 grams de fideus núm. 2
- 80 grams de salsitxes de frankfurt (3 salsitxes)
- 80 grams de bacó
- Una ceba
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- 4 grans d’alls
- 2 tomàquets madurs
- Un pot de fredolics de botó
- Un litre de brou de pollastre
- 100 grams de formatge ratllat especial per gratinar
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Tallem tots els ingredients, les salsitxes a quadrats petits deixant algun tros tallat a rodanxes per posar pel damunt, el bacó també a quadrats petits, els alls a làmines i les verdures trinxades petites.
En una paella amb una mica d’oli, daurem els alls, afegim el bacó i les salsitxes de frankfurt, quan comencin a daurar-se les traiem i reservem.
En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba i els pebrots, quan la ceba comenci a enrossir-se afegim els tomàquets ratllats i deixem fer el sofregit a foc lent, uns 10 minuts. Incorporem les salsitxes, el bacó i els bolets escorreguts i deixem que cogui tot junt uns 5 minuts més.
En una cassola que pugui anar al forn, posem una mica d’oli i quan estigui ben calent aboquem els fideus, remenem i deixem que es rossegin, han d’agafar una mica de color. Afegim el sofregit amb la resta d’ingredients, remenem i de seguida posem el litre de brou ben calent.
Deixem que cogui entre 7 i 10 minuts, el que posi el paquet de fideus i traiem la cassola del foc.
Espolsem el formatge ratllat pel damunt, posem les rodanxes de salsitxes i la fiquem a gratinar al forn.