ESPORTS

Des de quan celebrem la Copa Nadal, travessia del port de Barcelona?

113  anys de la Copa Nadal, travessia del port de Barcelona.

Avui se celebrarà la 113a edició de la competició de natació que cada dia de Nadal es fa al Port de Barcelona, més coneguda com a Copa de Nadal i que consisteix a travessar els 200 metres, amb sortida i arribada davant l’estàtua de Colom. És la prova per excel·lència de les festes nadalenques de la ciutat comtal i la cursa més antiga de totes les que es disputen a Espanya en aigües obertes.

Molts dels participants que es llencen a les aigües fredes del mar Mediterrani es disfressen amb motius nadalencs com barrets de Santa Claus.

La primera edició es va celebrar el 19 de gener de 1908 perquè el dia de Nadal de l’any anterior feia molt mal temps a Barcelona i es va haver d’ajornar. Van ser deu participants els atrevits i poc es podrien imaginar que el que ells estaven fent aquell dia perduraria 113 anys després.

Nedadors dels anys 20 – Foto: Cedida

Pot córrer tothom, ja que està dividida en diverses categories. El premi pels guanyadors de les categories absolutes, masculí i femení és de 250 €. Aquest any hi ha rècord de participació femenina amb 129 nedadores de les diferents categories. Cal destacar també la participació de Ramon Tressens que amb 91 anys és el nedador més gran.

Tags: Copa Nadal

Notícies semblants: