Ingredients:
- 750 grams de bacallà al punt de sal
- Dues patates grans
- Una ceba
- Dos grans d’all
- Un full de llorer
- Formatge ratllat per gratinar
- Olives negres
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Ingredients per la beixamel:
- Una cullerada de farina
- Una cullerada d’oli d’oliva verge extra
- Dues cullerades de mantega
- Un got de llet
- Un got de nata per cuinar
- Sal, nou moscada i pebre negre.
Preparació:
Esmicolem el bacallà i el fem coure dos minuts en un cassó amb un got de llet calenta. El traiem i reservem tant el bacallà com la llet.
Pelem, tallem les patates a trossos no molt grans i les fregim en una paella amb oli, un cop comencin a agafar color, les traiem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba i els alls, tot trinxat molt petit.
Quan la ceba comenci a enrossir-se posem el bacallà, remenem i afegim la farina i sense parar de remenar anem abocant la llet que teníem reservada de coure el bacallà.
Quan comenci a agafar textura de beixamel, incorporem el got de nata, salpebrem i ratllem una mica de nou moscada. Anem amb cura amb la sal, el bacallà ja és un producte salat.
Afegim les patates, remenem i ho posem en una plata per forn o en cassoletes individuals, com vulgueu. Cobrim amb formatge ratllat i posem unes olives negres pel damunt.
Ho fiquem al forn, prèviament escalfat a 180 graus uns 7 o 8 minuts, com tot estarà calent, simplement es tracta de gratinar-ho.
Servir acompanyat d’una bona amanida.