CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Creps negres de peix i marisc

Ingredients:

  • 1/2 kg de rap
  • 100 grams de salmó fresc
  • 1/2 kg de gambes llagostineres
  • Una sípia amb la seva tinta
  • Una ceba
  • Un gra d’all
  • Un tomàquet
  • Una pastanaga
  • Tres cullerades de beixamel
  • 30 grams de mantega
  • Sal, pebre blanca i oli d’oliva verge extra.

Ingredients per fer les creps:

  • 2 ous sencers.
  • 1 cullerada petita de sal.
  • 375 ml. de llet sencera.
  • 125 grams de farina.
  • Una cullerada gran d’oli d’oliva
  • La tinta de la sípia
  • Mantega per fregir les creps.

Preparació:

Pelem les gambes i reservem els caps per un altre dia fer un fumet o brou de peix.

Tallem tot el peix a trossets petits o ho fem amb la picadora però no ha de quedar una pasta, s’han de trobar els trossets.

En una cassola posem 30 grams de mantega i un raig d’oli i fem un sofregit amb la ceba i la pastanaga ratllades i l’all ben trinxat, quan la ceba estigui enrossida, afegim el peix, salpebrem i remenem, deixem que faci uns 10 minuts. Incorporem el tomàquet ratllat i deixem coure lentament uns 5 minuts més fins que s’evapori tota l’aigua que té el tomàquet.

Afegim tres cullerades grans de beixamel i remenem fins que ens quedi una pasta homogènia, rectifiquem de sal i pebre.

Per fer les creps posem tots els ingredients, menys la mantega, en el got de la batedora i batem fins que ens quedi una crema negra molt fina, sense grumolls. Si veiem que no ens queda molt negre, podem afegir un sobre de tinta de calamar.

Posar una paella al foc i quan estigui calenta, refreguem un tros de mantega per untar tota la paella. Aboquem dues cullerades grans de la crema i movem la paella perquè la pasta es reparteixi, com si féssim una truita.

S’ha de fer molt de pressa, perquè es crema aviat. Donar-li la volta per fer-la per l’altra banda.

Farcim les creps amb el peix i marisc i els enrotllem. Per emplatar els tallem per la meitat i els pintem amb una mica de maionesa pel damunt.

Tags: Creps, marisc

Notícies semblants: