Ingredients per la massa:
- 750 grams de farina de força
- 40 grams de llevat fresc
- 10 grams de sal
- 250 ml. d’aigua
- 15 cullerades de l’oli del sofregit
- Un ou per pintar-la
Ingredients del farcit:
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Una ceba no molt gran
- Dos grans d’all
- Dos ous durs
- 300 grams de bacallà al punt de sal
- Dues llaunes d’escopinyes
- Dos ous durs
- 80 grams d’olives farcides d’anxoves
- Dos pebrots del “piquillo“
- Sal, anet i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Comencem fent el sofregit, ja que aprofitarem l’oli per incorporar a la massa.
Fer un sofregit amb la ceba i els pebrots tallats en juliana, afegir una mica de sal, no gaire, ja que el bacallà ja porta. Quan estigui confitat, afegir els alls i els tomàquets tallats a tossos petits i deixar fer a foc lent uns 10 minuts més.
Per preparar la massa, desfem el llevat amb l’aigua, barregem la farina amb la sal i li afegim l’aigua amb el llevat, anem treballant i anem posant les cullerades d’oli del sofregit.
Treballar la massa uns 10 minuts, fins que en quedi compacta i deixar-la reposar una hora en un bol untat amb oli i tapada amb un drap una mica humit.
Dividir la massa en dues parts i reservar una mica per fer la decoració del damunt.
Estirar la massa amb un corró, posar el sofregit al damunt, el bacallà a trossets petits, els ous tallats petits, les olives a rodanxes, els pebrots del “piquillo” tallats a tires i les escopinyes, escampar una mica d’anet pel damunt.
Estirar l’altra part de la massa i tapar l’empanada. Fer unes tires de massa per fer la decoració que vulgueu.
Pintar-la amb ou batut i fer-li un forat al mig perquè surti el vapor i no rebenti.
La posem al forn, prèviament escalfat a 200 graus, uns 10 minuts perquè pugi la massa rapidament, després baixem la temperatura a 180 graus i la deixem uns 20 o 30 minuts més, anant controlant que no es cremi.
Si no voleu tenir tanta feina, podeu comprar dues masses d’empanada i fer el mateix procediment.