Sabíeu que al Passeig de Gràcia hi havia escopidors? – Barcelona segle XX

Si us fixeu en la fotografia, està clar que és el Passeig de Gràcia de Barcelona, a la part esquerra veiem la casa Amatller, però una curiositat de la foto és que també podem veure escopidors col·locats a pocs metres un de l’altre.

Aquest costum que encara no l’hem erradicat del tot, molts carrers de les nostres ciutats estan plens d’escopinades i no parlem de la gespa dels camps de futbol.

Durant el segle XIX i principis del XX, era costum que els homes escopissin el tabac que els hi quedava a la boca, per evitar que el terra s’omplís d’aquests gargalls, molts ajuntaments van decidir instal·lar escopidors als carrers, almenys als més transitats, com el Passeig de Gràcia o les Rambles de Barcelona.

També era costum tenir escopidors a les cases o als bars els col·locaven a terra al costat de la barra. Si vam poder erradicar aquest costum, esperem que molt aviat desaparegui dels nostres carrers i camps de futbol, per higiene i per educació.

Tags: Passeig de Gràcia

Notícies semblants: