Sabíeu que al Passeig de Gràcia hi havia escopidors? – Barcelona segle XX


1
620 shares, 1 point

Si us fixeu en la fotografia, està clar que és el Passeig de Gràcia de Barcelona, a la part esquerra veiem la casa Amatller, però una curiositat de la foto és que també podem veure escopidors col·locats a pocs metres un de l’altre.

Aquest costum que encara no l’hem erradicat del tot, molts carrers de les nostres ciutats estan plens d’escopinades i no parlem de la gespa dels camps de futbol.

Durant el segle XIX i principis del XX, era costum que els homes escopissin el tabac que els hi quedava a la boca, per evitar que el terra s’omplís d’aquests gargalls, molts ajuntaments van decidir instal·lar escopidors als carrers, almenys als més transitats, com el Passeig de Gràcia o les Rambles de Barcelona.

També era costum tenir escopidors a les cases o als bars els col·locaven a terra al costat de la barra. Si vam poder erradicar aquest costum, esperem que molt aviat desaparegui dels nostres carrers i camps de futbol, per higiene i per educació.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
620 shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.