CUINA

Records del passat – Pa amb mantega i xocolata

Segur que tots de petits hem berenat aquesta delícia de la nostra gastronomia, una bona llesca de pa untada amb mantega, un polsim de sucre pel damunt i xocolata.

Quan no existien els “donuts“, “bollicaos” i la resta de productes de pastisseria industrial que tenim avui en dia, les nostres mares i àvies ens donaven pa amb xocolata per berenar quan tornàvem de l’escola i encara a les grans ciutats es podia anar a jugar al carrer.

Les coses han canviat molt, començant perquè actualment ja no són només les mares i àvies, ara i ja era hora, són molts pares i avis els que preparen el berenar als nens que ja no acostumen a anar a jugar al carrer, més aviat es queden davant la televisió, la consola o navegant per internet, acompanyats d’un bon producte de pastisseria industrial i un refresc el més ensucrat possible.

Des d’aquí volem animar a la gent a recuperar aquests berenars tradicionals i sans, com el que us presentem avui o un bon entrepà de pernil i pa amb tomàquet, naturalment amb oli d’oliva i sortir al carrer a fer una mica d’esport.

Tags: mantega, pa, xocolata

Notícies semblants: