9 de Febrer – Dia Internacional de la Pizza

Coneixes algú que no li agradi la pizza? Nosaltres no, malgrat ser un plat típic de la cuina italiana, avui en dia està present en totes les taules de tots els països del món. Potser és el menjar més popular del planeta.

La història de la pizza ha anat estretament lligada a la història del pa, ja a l’antiga Grècia es menjava el pa amb ingredients pel damunt, Virgili a la seva obra Eneida ja fa menció d’un plat semblant a la pizza.

Però la pizza tal com la coneixem avui en dia és un plat italià, concretament de Nàpols a la regió de la Campània i va començar com un plat molt humil entre la gent més pobre de la ciutat. Com que no tenien molts aliments, la gent va començar a posar ingredients a sobre d’un pa estirat que després coïen en el mateix forn que havien fet el pa.

Amb el pas del temps també ha tingut connotacions negatives en qualificar-la de menjar poc saludable, equiparant-la amb les hamburgueses o frànkfurts, però res més lluny d’això, tot depèn dels productes emprats en la seva elaboració, una bona massa feta amb massa mare i uns bons ingredients al damunt, no s’allunyen molt de la dieta mediterrània.

Us deixem amb una recepta i una curiositat sobre les pizzes:

Recepta de Cuina, Com es fa – Pizza Catalana

Sabeu perquè una pizza porta el nom de Margarida i com es fa?

Tags: Pizza

Notícies semblants: