Tres anys sense la Muriel Casals – 1945-2016

Avui 14 de febrer fa tres anys que la Muriel Casals ens va deixar, víctima de les conseqüències de l’atropellament d’una bicicleta a l’eixample de Barcelona.

La vida a vegades ens ofereix curioses casualitats, el mateix dia que comencen a declarar els acusats pel Procés, fa tres anys que la Muriel ens va deixar. Si no hagués patit el terrible accident, molt probablement seria ella la que estaria asseguda a la banqueta dels acusats en el lloc de Jordi Cuixart o potser hi serien els dos.

Muriel Casals va ser atropellada per una bicicleta, que circulava per un carril bici, el 30 de gener del 2016, va patir una fractura de la pelvis i un traumatisme cranioencefàlic del qual no es va poder recuperar.

Muriel Casals va néixer l’any 1945 a Avinyó a la Provença francesa, era filla d’un soldat republicà a l’exili i d’una mestra francesa, economista i professora, sempre va ser una activa defensora de la independència de Catalunya i junt amb Carme Forcadell, van ser dues de les cares més visibles del Procés independentista.

La seva relació amb la política va començar de molt jove, quan estudiava econòmiques a la Universitat de Barcelona, allà va ser quan es va afiliar al PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya). El març del 2010 va ser escollida Presidenta d’Òmnium Cultural, poc després el Tribunal Constitucional va dictar la sentència tan polèmica sobre L’Estatut que havia estat aprovat i refrendat i potser la punta de l’iceberg que ha marcat la política dels anys següents.

A partir d’aquest moment van començar les mobilitzacions que tan ella com Carme Forcadell, presidenta de l’ANC van liderar.

Va deixar la Presidència d’Òmnium per formar part de la candidatura de Junts pel Sí a les eleccions del 27 de setembre del 2015.

Un record, per tu Muriel.

Tags: Muriel Casals

Notícies semblants: