Ingredients:
- Sis ous
- Dues llaunes petites de tonyina en oli d’oliva
- Fulls d’enciam variat
- Un tomàquet
- Una ceba tendra
- Olives
- Maionesa
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Comencem fent els ous durs, per això els posem en un cassó amb aigua bullent i els deixem coure entre 7 i 8 minuts. Els traiem i els deixem refredar.
Mentrestant preparem un trinxat d’enciam i ceba tendra, tot tallat ben petit. Ho posem en un bol i afegim la tonyina junt amb el seu oli, remenem i incorporem dues cullerades de maionesa.
Pelem els ous, els tallem per la meitat i separem els rovells de les clares. Els rovells els afegim al bol amb l’amanida de tonyina i enciam aixafant-los una mica perquè quedi tot integrat formant una massa homogènia. Si cal perquè quedi més cremós afegim una mica més de maionesa. A mi, particularment m’agrada afegir-li una culleradeta d’allioli perquè tingui un toc més picant.
Farcim les clares amb la pasta i els posem damunt una base d’amanida d’enciam, tomàquet i unes olives amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal.