Ingredients:
- 300 grams de mongetes seques
- Una cabeça d’alls
- Una ceba
- 4 claus d’espècie
- Una pastanaga
- Un full de llorer
- Julivert
- Sal i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Posem en remull les mongetes la nit anterior en una cassola amb aigua que les cobreixi.
L’endemà les rentem i les posem escorregudes en una cassola, les cobrim amb aigua i afegim una mica de sal. Les posem a foc molt baix perquè no se separi la pell de la mongeta.
Quan trenqui el bull, començaran a fer una mica de bromera, la traiem amb una cullera i afegim la resta dels ingredients, la cabeça d’alls, una ceba amb els 4 claus clavats, la pastanaga i el llorer, ho deixem coure a foc molt lent una hora i mitja, sobretot no han de bullir.
Tampoc hem de ficar el cullerot i remenar, simplement hem de sacsejar la cassola, per evitar trencar-les.
Un cop fetes, les escorrem, espolsem una mica de julivert i ja estan a punt per menjar, així mateix amb un rajolí d’oli, passades per la paella amb una mica d’all trinxat, o acompanyades d’una bona botifarra a la planxa o a la brasa.