Ingredients:
- Un costellam de vedella
- 4 grans d’all
- Romaní
- Pebre vermell dolç i un polsim de picant
- Una tassa de suc de taronja
- 1/2 tassa de suc de llimona o llima
- 1/4 de tassa de salsa de soja
- 6 cullerades de mel de romaní
- 6 cullerades de mostassa de Dijon
- 2 cullerades de salsa Worcestershire o Perrins.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Escalfem el suc de taronja, de llima o llimona i la salsa de soja. Quan estigui calent, però abans que arrenqui el bull, afegim la mel i la deixem que es dissolgui, incorporem la mostassa, la salsa Worcestershire i deixem que bulli uns cinc minuts, remenant perquè s’integrin tots els sabors.
Ho retirem del foc, afegim una cullerada d’oli, remenem i ho reservem.
En un morter, fem una picada amb els alls, el romaní i una mica de sal. Quan els alls estiguin desfets, posem el pebre vermell dolç i picant, una mica de pebre negre, afegim una tassa d’oli i remenem.
Salpebrem el costellam i el pintem amb la picada, que quedi ben impregnat i el deixem reposar unes dues hores a la nevera.
Passades les dues hores, el posem en una safata de forn i el fem coure una hora i mitja entre 160 i 180 graus.
El traiem del forn i el pintem amb la salsa que teníem reservada de taronja, llimona, mostassa i mel. El tornem a ficar al forn cinc minuts més perquè es vagi caramel·litzant.
Un cop fet deixar reposar uns 15 minuts dins el forn.