Relació entre el consum de bolets i l’envelliment cerebral

Menjar bolets és bo pel nostre cervell.

Un estudi de la Universitat Nacional de Singapur relaciona el consum de bolets amb l’envelliment cerebral. Afirma que menjar bolets dos cops per setmana, aproximadament uns 300 grams, pot prevenir el deteriorament cognitiu lleu de les persones grans i que en molts casos és un dels símptomes de l’inici de l’Alzheimer.

L’estudi es va dur a terme entre més de 600 xinesos residents a Singapur, entre els anys 2011 i 2017. El responsable d’aquesta bona notícia és un potent antioxidant que tenen els bolets, l’ergotioneïna, un antioxidant amb un gran poder antiinflamatori i que els humans no som capaços de sintetitzar per nosaltres mateixos, però sí que el podem absorbir a través de la dieta i aquí és on juguen un paper important els bolets.

Durant l’estudi es va observar que les persones que augmentaven el consum de bolets tenien una millor resposta en proves de memòria i pensament.

A més de l’ergotioneína en els bolets també està present un altre antioxidant el glutation, els dos actuen en l’àmbit intracel·lular contra els radicals lliures, potencien la salut i ens protegeixen de les malalties pròpies de l’envelliment.

I si voleu començar a cuidar el vostre cervell, aquí teniu la recepta d’una bona Fideuà de Bolets

Tags: bolets

Notícies semblants: