CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Truita de Patates

Un dels grans dilemes de la cuina i en el no ens posem d’acord és si la truita de patata ha de ser amb ceba o sense. Nosaltres particularment la preferim amb ceba i a vosaltres com us agrada més?

Ingredients:

  • Tres o quatre patates
  • Una ceba
  • Sis ous
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

A part dels ingredients que hem dit abans, potser el més important de tots és una bona paella en què no s’enganxi res.

Pelem les patates, les rentem i les tallem a trossets petits, a quadradets o mal tallades.

Pelem la ceba i la tallem en juliana.

Posem una paella al foc amb abundant oli i quan sigui calent tirem les patates i les deixem fregir uns cinc minuts, afegim la ceba i deixem que es vagi fent a foc mitjà. Quan les patates estiguin daurades, les traiem, les posem en un escorredor perquè deixin anar tot l’oli i les salem una mica.

Batem els ous, afegim una mica de sal i aboquem les patates i la ceba escorregudes, ho barregem bé i ho deixem reposar cinc minuts perquè s’integrin tots els sabors.

Agafem la paella que no s’enganxa i la posem al foc amb una mica de l’oli de fregir les patates, quan estigui ben calent, aboquem els ous amb les patates i la ceba, ho escampem bé per tota la paella i deixem a foc lent que qualli una mica, aplanant els voltants amb l’ajuda d’una cullera de fusta o una llengua.

Sacsegem una mica la paella i quan veiem que ja està quallada, amb l’ajuda d’un plat li donem la volta perquè es faci per l’altre costat.

Punxem amb una forquilla per saber si ja està feta i quan estigui, tanquem el foc i la deixem reposar 2 o 3 minuts a la mateixa paella.

Servir calenta o freda, la truita de patata està bona de totes maneres.

Tags: patatas, Truita

Notícies semblants: