CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Suquet de rajada

Ingredients:

  • Una rajada d’un kg aproximadament
  • 4 patates
  • 5 grans d’all
  • 3 tomàquets petits
  • 2 fulls de llorer
  • Un got petit de vi blanc sec
  • Pebre vermell dolc
  • 1 bitxo
  • Julivert
  • Fumet de peix
  • Sal pebre blanc i oli d’oliva verge extra.

Preparació: 

En una cassola amb una mica d’oli fregim 3 alls i el bitxo, quan estiguin daurats els traiem i els aixafem al morter, junt amb el bitxo, com si anéssim a fer una picada.

En el mateix oli tallem els altres 2 grans d’all ben petits i els posem a la cassola, afegim els alls aixafats amb el bitxo i de seguida els tres tomàquets ratllats. Anem fent el sofregit a poc a poc.

Afegim una cullerada de farina, el pebre vermell dolç i els fulls de llorer, remenem i incorporem el vi blanc. Deixem reduir una mica i aboquem el fumet de peix.

Pelem les patates i les tallem esqueixades perquè treguin el midó i el suquet ens quedi una mica més espès. Quan el fumet arrenqui el bull, tirem les patates, tapem la cassola i les deixem fer.

Quan les patates estiguin ja quasi cuites, afegirem la rajada salpebrada i tallada a trossos grans i la deixarem coure uns 7 o 8 minuts. Rectifiquem de sal i espolsem una mica de julivert pel damunt. Deixem reposar uns minuts abans de servir.

Tags: Rajada, suquet

Notícies semblants: