CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – “Torrijas” de Setmana Santa

Ingredients:

  • 24 llesques de pa de “torrijas
  • Dos gots de llet sencera
  • Un got petit de vi dolç
  • La raspadura d’una llimona
  • Canyella en pols
  • Tres ous
  • Sucre
  • Mel
  • Oli de gira-sol

Preparació:

En un bol posem la llet, el vi, la raspadura de la llimona i una cullerada de canyella en pols.

Mullem les llesques de pa amb la barreja i les deixem reposar uns 2 o 3 minuts en un plat i després les passem per ou batut.

Les fregim amb una paella amb abundant oli de gira-sol ben calent, dos minuts per cada costat i quan les traiem les deixem escórrer en paper absorbent.

Preparem un almívar de mel, per fer-ho posem en un cassó quatre o cinc cullerades de mel i un got d’aigua, remenem i abans que trenqui el bull, tanquem el foc.

Passem les “torrijas” per l’almívar de mel i espolsem amb una barreja de sucre i canyella en pols.

Dues variacions:

  • 1/2 “torrija” damunt una base de crema catalana i una mica de gelat al damunt.

  • Una “torrija” i gelat de vainilla amb canyella en pols al damunt.

Tags: Torrijas

Notícies semblants: