Pets de Monja – Origen del nom i Recepta tradicional

Els Pets de Monja, són unes galetes petites típiques de la pastisseria del nostre país. La seva forma de mugró és la que li dóna nom a aquesta delícia de galeta.

Encara que és típica de Catalunya, el seu creador al segle XIX, va ser un pastisser italià establert a Barcelona. En principi ell les va batejar com “petto di monaca” (pit de monja), però amb el pas del temps va anar derivant a pets de monja, sembla ser perquè no tingués una connotació tan sexual com podia ser un pit en aquells temps.

Recepta tradicional

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 grams de sucre
  • La raspadura d’una llimona
  • 200 grams de farina
  • Una mica de mantega

Preparació:

Batre els ous amb el sucre fins que quedi d’un color blanquinós i dobli el seu volum.

Afegir la raspadura de la llimona i la farina a poc a poc, barrejant-lo en forma envoltant amb l’ajuda d’una espàtula.

Posar la massa en una mànega pastissera que tingui un broc petit i llis.

Untar amb mantega una plata de forn o bé posar paper sulfurat i anar fent pilonets petits amb la massa.

Els fiquem al forn prèviament escalfat a 180 graus fins que ens quedin una mica daurats.

Tags: ,

Notícies semblants:

Últimes Notícies