Els Pets de Monja, són unes galetes petites típiques de la pastisseria del nostre país. La seva forma de mugró és la que li dóna nom a aquesta delícia de galeta.
Encara que és típica de Catalunya, el seu creador al segle XIX, va ser un pastisser italià establert a Barcelona. En principi ell les va batejar com “petto di monaca” (pit de monja), però amb el pas del temps va anar derivant a pets de monja, sembla ser perquè no tingués una connotació tan sexual com podia ser un pit en aquells temps.
Recepta tradicional
Ingredients:
- 5 ous
- 300 grams de sucre
- La raspadura d’una llimona
- 200 grams de farina
- Una mica de mantega
Preparació:
Batre els ous amb el sucre fins que quedi d’un color blanquinós i dobli el seu volum.
Afegir la raspadura de la llimona i la farina a poc a poc, barrejant-lo en forma envoltant amb l’ajuda d’una espàtula.
Posar la massa en una mànega pastissera que tingui un broc petit i llis.
Untar amb mantega una plata de forn o bé posar paper sulfurat i anar fent pilonets petits amb la massa.
Els fiquem al forn prèviament escalfat a 180 graus fins que ens quedin una mica daurats.