Avui 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifobia.

El 17 de maig va ser declarat Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifobia, per commemorar que aquest mateix dia de l’any 1990, l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va eliminar de la llista de malalties mentals, l’homosexualitat.

Espanya és el segon país europeu, darrera Alemanya, en població d’aquest col·lectiu, amb un total del 6,9% i malgrat que és considerat com un dels països on més acceptat està el col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexual i intersexuals (LGTBI), darrerament hem anat observant el creixement d’incidents homòfobs.

Cada dia aquestes persones s’enfronten ja no a agressions físiques, moltes vegades simplement són insults, menyspreu o simple marginació. La creixent popularitat a tota Europa, de partits d’extrema dreta, que per les seves paraules podem qualificar d’homòfobs, no ajuda gaire a posar fi a aquests atacs.

Rotonda a l’Avinguda Constitució de Sant Andreu de la Barca – magradacatalunya.cat

Molts ajuntaments fan campanyes i actes per conscienciar a la gent dels problemes que tenen aquest col·lectiu LGTBI, però està clar que fins que no deixem de considerar a les persones per la seva orientació sexual, poc podrem fer al respecte. El dia que parlem de persones i no de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, etc. i no hi hagi necessitat de celebrar aquesta diada, farem un pas endavant. Les persones per damunt de tot som persones, ni blancs, ni negres, ni gais, ni lesbianes, etc.

Notícies semblants:

Últimes Notícies