CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Caragols a la llauna

Abans de començar amb la recepta dels típics caragols a llauna que fan a les comarques lleidatanes, direm que tradicionalment els cargols a la llauna no es rentaven, es feien al foc de llenya, coent-se en la seva pròpia bava i a molts llocs els continuen fent així.

Actualment i suposem que per motius d’higiene alimentaria, s’acostumen a rentar, ja que a més de fer-los al foc de llenya, també els fem al forn de casa. En ambdós casos, el que sempre hem de fer és tenir-los en dejuni almenys una setmana.

Ingredients:

  • Caragols de la varietat Boves
  • Una cabeça d’alls
  • Julivert
  • Sal gruixuda
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
  • Allioli i salsa vinagreta per acompanyar.

Preparació:

Com hem dit abans, els caragols han d’estar purgats, és a dir, han d’estar almenys una setmana en dejú.

Aquí ja ve la discussió sobre si es renten o no, jo particularment els rento amb una mica d’aigua, sense submergir-los, tan sols per treure la terra i impureses que pugui tenir la closca.

Agafem una safata de llauna i posem una capa de sal gruixuda, col·loquem els cargols damunt amb la part oberta cara amunt i ajustats perquè no es tombin.

Salpebrem una mica i els posem al foc de llenya o si els fem al forn, s’ha de fer a 220 graus, amb la graella i el forn tots dos encesos simultàniament.

Als 7 o 8 minuts els traiem, afegim all i julivert trinxat amb una mica d’oli pel damunt, Els tornem uns minuts més al foc o al forn. Sabrem que estan fets quan la part oberta es comenci a tornar daurada.

Per acompanyar fem un bon allioli i una vinagreta.

Tags: cargols, llauna

Notícies semblants: