FESTES

Les novetats d’aquest any a l’Aplec del Caragol de Lleida.

Des de l’any 1980, a finals de maig, se celebra a la Ribera del Segre i els Camps Elisis de Lleida, l’Aplec del Caragol. La (40è) edició d’aquesta festa que es farà del 31 de maig al 2 de juny, presenta moltes novetats.

Una festa que va començar com una caragolada popular i un concurs gastronòmic de plats amb caragols, idea un regidor de la UCD, s’ha convertit en una autèntica tradició de les terres lleidatanes.

De les 300 persones i 12 colles que van participar en la primera edició, hem passat a 107 colles, amb 13.500 penyistes i un públic assistent estimat de 200.000 persones, d’aquest any.

Les noves tecnologies també arriben a l’Aplec, aquest any tindrà Wifi gratis a tot el recinte, una zona de Chill-out on podrem descansar mentre el nostre mòbil es recarrega o un Fotomaton per fer-nos una foto pel record. Tot això estarà en l’anomenat espai Bivid Mobile Zone instal·lat a la Plaça Central.

I si algú s’anima i es decideix a casar-se, ho podrà fer dissabte dia 1 a partir de les deu de la nit, això sí, ho haurà de fer a l’estil Las Vegas, dins l’activitat anomenada “Casa’t a l’Aplec”.

També podrem gaudir en un Karaoke, la música electrònica punxada per un DJ o fer-nos tatuatges temporals, campionat de videojocs amb més de 300 € en premis, el concurs “El Caragol de Foc” o pujar en el Globus Captiu per veure l’Aplec des de l’aire.

L’Aplec del Caragol tampoc es vol oblidar dels nens, ja que en ells està el futur de la festa. L’Aplec XS dedicat als petits, amb tallers, jocs, una cursa de caragols i per acabar la festa el diumenge podran veure l’actuació de la Dàmaris Gelabert que presentarà el seu espectacle “Tot sona!” i Sac Espectacles amb el seu xou “Pell de Gallina”.

La gastronomia al voltant del caragol és l’autèntic protagonista de la festa, hi haurà tastets de caragols a 8 i diferents opcions de menús complets a preus entre 25 i 33 € pels adults i 11 € els petits.

Aquí trobareu el programa sencer de L’XL Aplec del Caragol – Lleida 2019

I si voleu fer-los a casa, aquí teniu la recepta dels Cargols a la Llauna.

Tags: Aplec del Caragol

Notícies semblants: