Recepta de Cuina, Com es fa – Amanida de Cigrons


Ingredients:

  • 200 grams de cigrons cuits
  • Un ou
  • Un enciam
  • Un tomàquet
  • Una ceba tendre
  • 50 grams de formatge feta o formatge fresc
  • Blat de Moro
  • Pernil serrà
  • Pebre vermell dolç
  • Sal, oli d’oliva verge extra i vinagre (opcional)

Preparació:

En un cassó amb aigua bullent i unes gotes de vinagre, introduïm l’ou i el deixem coure de 8 a 10 minuts. El traiem i un cop fred el tallem en quatre trossos.

Pelem la ceba i la tallem en trossets petits, fem el mateix amb el tomàquet, ho posem tot en un bol i afegim una mica de sal i oli. Aboquem els cigrons i remenem tot bé.

Incorporem els cigrons damunt la capa d’enciam que tenim a la safata, afegim una mica de blat de moro per sobre, una mica de pernil i formatge pels costats i l’ou.

Espolsar una mica de pebre vermell dolç i amanir amb un rajolí d’oli i si us agrada vinagre.