Ingredients:
- 300 grams de farina de força
- 2 ous
- 50 grams de sucre
- 25 grams de mantega
- 7 grams de sal
- 60 ml. de llet
- 50 grams de llevat fresc
- Una copeta d’anís
- La raspadura d’una llimona o taronja
- Una culleradeta de canyella
Preparació:
Barrejar la farina, els ous, el sucre, la sal, la meitat de la mantega i el llevat, anar barrejant a poc a poc tots els ingredients, afegint la resta de la mantega en dues vegades, així ens quedarà una massa més fina.
Anar pastant fins a formar una massa homogènia i que no s’enganxi a les mans. Formar una bola i deixar-la reposar uns 30 minuts, tapada amb un drap humit, fins que fermenti i dobli el seu volum.
Un cop reposada la posem en el marbre enfarinat i amb l’ajuda d’un corró li anem donant una forma allargada o quadrada, com vulgueu.
Pintar la massa amb ou batut i afegir la fruita confitada pel damunt. Deixar reposar 10 minuts més.
Posar els pinyons, espolsar una mica de sucre pel damunt i coure al forn, prèviament escalfat a 220° uns 15 minuts, controlant que no es cremi i ens quedi daurada.
Acompanyar d’una copeta de moscatell i al qui els agradin els petards, aneu amb prudència i cura que ja sabem que als nostres amics gossos no els agraden gaire.