ESPORTS

El primer títol internacional del Barça el van guanyar a Madrid l’any 1949

Avui fa 73 anys que el Barça va aconseguir el seu primer títol internacional, la Copa Llatina, el primer gran trofeu del club blaugrana.

La Copa Llatina, va ser una competició que es va celebrar entre els anys 1949-1957, organitzada per les Federacions de Futbol d’Itàlia, França, Portugal i Espanya. En ella s’enfrontaven els quatre equips guanyadors de la lliga del cada país i considerada actualment com la precursora de la Copa d’Europa dels nostres dies.

Era el 3 de juliol de 1949 quan el Barça disputava la final de la Copa Llatina en el Nou Chamartín de Madrid, construït dos anys abans, l’actual Santiago Bernabeu. Per allò de la rivalitat futbolística de les dues ciutats, sempre podrem dir que la primera copa internacional del Barça va ser guanyada a Madrid.

El Barça s’enfrontava amb l’Sporting de Lisboa, al que va guanyar per 2-1 amb la següent alineació: Velasco, Calvet, Curta, Calo, Gonzalvo III, Gonzalvo II, Basora, Seguer, César, Canal i Navarro.

La primera edició de la Copa Llatina anomenada així perquè les llengües parlades en els quatre països participants eren derivades del llatí, es va veure tenyida de sang, quan dos mesos abans l’avió en què viatjava tota la plantilla del Torino, es va estavellar contra el mur de la Basílica de Superga de Turín i van morir 31 persones, 18 d’elles jugadors i empleats del Torino.

Malgrat aquesta desgràcia, el Gran Torino, com era conegut en aquella època, va aconseguir guanyar la lliga italiana amb els suplents i així poder disputar la Copa Llatina.

Tags: BARÇA, Copa Llatina

Notícies semblants: