La Nit del 10 de setembre, Montserrat s’omplirà de Llum i Llibertat.

Des del capvespre del dia 10 de setembre d’enguany i fins a la matinada de la Diada Nacional de Catalunya dia 11 de setembre, Montserrat s’omplirà de Llum i Llibertat.

Ja fa uns quants anys que Montserrat és un dels protagonistes principals de les celebracions de la Diada Nacional de Catalunya, aquest any Artistes de la República junt amb l’Assemblea Nacional Catalana, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Òmnium Cultural volen portar llum a 131 agulles del massís de Montserrat, les muntanyes més emblemàtiques del nostre país.

Perquè 131 en concret? Per recordar els 131 Presidents que ha tingut la Generalitat de Catalunya al llarg de la nostra història i per reivindicar la llibertat del nostre país.

Llista dels 131 Presidents de la Generalitat de Catalunya

L’acte començarà al migdia del 10 de setembre, després de tots els preparatius es farà l’ascens d’una cordada d’un mínim de tres escaladors o excursionistes, a cada una de les 131 agulles amb un farell.

Un cop tots estiguin damunt la seva agulla, a una hora determinada s’encendran els 131 farells, quedant il·luminat el massís de Montserrat durant tota la nit, els excursionistes o escaladors faran bivac a l’agulla assignada fins a primera hora del dia 11 que s’apagaran els farells.

Si voleu participar, poseu-vos en contacte amb el vostre centre excursionista o entreu a Llum i Llibertat

Tags: Diada, Montserrat

Notícies semblants: