Ingredients:
- Dos o tres calamars mitjans
- Un ou
- 100 grams de farina
- 5 grams de llevat en pols
- 100 ml. d’aigua
- Una llimona
- Sal, oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Netejar i rentar els calamars, deixant només el cos dels calamars, els tentacles i les aletes els podem reservar per fer una paella o un altre plat.
Tallar els calamars en anelles d’un centímetre de gruix aproximadament i les deixar-les damunt un drap perquè escorrin tota l’aigua.
En un bol batre l’ou, afegir l’aigua i continuar batent fins que s’integri. Incorporar la sal, el llevat en pols i la farina a poc a poc, sense parar de remenar amb unes varetes, perquè no faci grumolls. Quan tinguem una pasta cremosa afegirem una cullerada d’oli i deixarem reposar 10 minuts.
Passem les anelles de calamars per la pasta cremosa i els fregirem en una paella amb abundant oli ben calent. Els donem la volta perquè es facin pels dos costats i quan comencin a daurar-se les traiem i les deixem escórrer en paper absorbent.
Servir acompanyats de llimona i una bona salsa maionesa.