Encara que no és molt comú fer el marisc a la graella o a la barbacoa, els grans xefs de les cuines actuals, no paren d’innovar en tots els aspectes i cada dia ens ofereixen coses noves. Avui provem de fer Llagosta a la Barbacoa, un plat molt típic de Sud-amèrica, sobretot de l’Argentina de Leo Messi.
Ingredients:
- Una o dues llagostes no molt grans, per persona
- Mantega amb sal
- Llima o llimona
- All
- Anet
- Cibulet
- Oli d’oliva verge extra i sal.
No posem quantitats, perquè depèn de la gent que convideu, com podeu veure en aquest cas érem força colla.
Preparació:
El primer que hem de fer és preparar la barbacoa perquè en el moment de fer-les tinguem brasa i no flama.
Es renten les llagostes i es tallen al llarg, per la meitat.
Posem la mantega al microones perquè es dilueixi i quan estigui freda afegim el suc de llima o llimona, un all ratllat i un polsim de sal.
Pintem les llagostes amb aquest oli de mantega i llima i les posem a la graella per la part de la carn.
Les deixem 3 o 4 minuts, i els donem la volta. Quan la closca es torni vermella, estaran fetes.
Servir acompanyades d’una vinagreta a base de llima o llimona amb anet i cibulet, no molt forta perquè es pugui apreciar bé el gust de la carn.