Sabeu quina és la Comarca que més recicla? I la que menys?

Una directiva de la Comunitat Europea exigirà que a partir d’aquest any es recicli almenys el 50% de les deixalles que es produeixen.

Amb dades de l’any 2018 podem dir que quatre Comarques catalanes ja compleixen amb aquesta directiva, Osona, el Moianès, Terra Alta i l’Alt Urgell van reciclar més de la meitat dels residus que genera la seva població, segons dades del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La Comarca que més recicla és Osona amb el 60% dels seus residus. Fent un mapa de les comarques més recicladores podem trobar a Osona, el Moianès, la Terra Alta, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, la Garrotxa, la Segarra, la Conca de Barberà, el Priorat i el Montsià.

En canvi, la comarca menys recicladora del nostre país és La Cerdanya amb un 25% i fent el mapa de les que menys reciclen trobem junt amb la Cerdanya, el Segrià, la Noguera, el Baix Penedès, el Tarragonès i els 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La mitjana de reciclatge a tota Catalunya en conjunt se situa en el 41,8%, dada que haurem d’augmentar aquest any si volem complir amb la directiva de la Comunitat Europea.

Si parlem de municipis el que més recicla és Matadepera, molt a prop del 100%. La xifra registrada l’any 2018 va ser del 90,87%, seguit de Vilablareix amb un 90,57% i Argentona amb un 87,86%.

Haurem de seguir conscienciant a la gent de la importància del reciclatge, però el dia que totes les poblacions del nostre país tinguin implementada la recollida selectiva de deixalles, segur que augmentarem aquests percentatges de forma espectacular.

I si sou habitants d’un dels 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, us interessa aquesta informació: Reducció d’impostos als veïns de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que reciclin els seus residus.

Tags: Reciclatge

Notícies semblants: